Πανσέληνος 2017

7 Αυγούστου 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου 2017 του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, διοργανώνοντας έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Μπάρλου με τίτλο «Mare, Terra, Homo sapiens» το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ώρα 21:00, στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι. Στους δύο ορόφους και στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου θα εκτεθούν πενήντα (50) έργα γλυπτικής, τα οποία θα παραμείνουν και θα εκτίθενται μέχρι τις 20 Αυγούστου.

«Κομμάτια από κέδρους της Μεσογείου, πεύκα, ελιές και κυπαρίσσια από το Ιόνιο, κλαδιά και κορμοί ταξιδεμένοι σε αγαπημένες θάλασσες, πέτρες φαγωμένες από την αλμύρα, τον ήλιο και τη βροχή, γρανάζια, παλιοσίδερα, ατσάλι, μπρούντζος και χαλκός είναι ο ονειρικός μου κόσμος, υλικά που μεταφέρουν τις αναζητήσεις μου και δείχνουν την ιδιαίτερη σχέση μου με το μεγαλείο της φύσης, αλλά και τη δύναμη του Homo sapiens καλλιτέχνη να ονειρεύεται, να ταξιδεύει, να δημιουργεί, να διορθώνει και να ομορφαίνει τον κόσμο γύρω του» (Χρ. Μπάρλος)

Στη μαγευτική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει και κλασικά κομμάτια για το φεγγάρι από τον πιανίστα Σπύρο Δεληγιαννόπουλο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Νικολουδάκη, ιδιοκτήτη τουριστικών επιχειρήσεων, για την ουσιαστική του συμβολή στην πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης.

Το μνημείο θα ανοίξει για την εκδήλωση στις 20:45 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.