Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016

29 Μαΐου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  Ζακύνθου διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00 εκδήλωση με τίτλο «Γεύση από Βυζάντιο» στη Στοά του Μουσείου Ζακύνθου, στα πλαίσια  του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των σχολείων:

3ο Δ/Σ - 4ο Δ/Σ -  6° Δ/Σ - Δ/Σ Λιθακιάς - Δ/Σ Ορεινής Ζώνης - 3ο Ν/Γ - 6ο Ν/Γ - Νηπιαγωγείο Αγίου Κήρυκα - Νηπιαγωγείο Κεριού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές θα μας ταξιδεύσουν στο Βυζάντιο μέσα από ψηφιακή προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο, χειροποίητες δημιουργίες, δραματοποίηση και παράθεση βυζαντινών εδεσμάτων.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει καθιερώσει από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα του εορτασμού της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".

Ευχαριστούμε θερμά τους κάτωθι χορηγούς: τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου, το Εργοστάσιο Παραδοσιακών Προϊόντων Ζακύνθου «το Άνθος» - Ι. Μάνεσης Α.Ε, το Οινοποιείο Κοργιανίτη 1900.