Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016

29 Μαΐου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνοντας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ζακύνθου, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 πεζοπορία ανηφορικής διαδρομής 3,5 χλμ. με αφετηρία το Αργάσι Ζακύνθου στις 8:30 (σημείο εκκίνησης ταβέρνα Θεοδωρίτσης) και κατάληξη στο βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλομάτη στο Σκοπό.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μνημείο από τον αρχιτέκτονα κ. Νικόλαο Βουτσινά, ο οποίος είχε την επίβλεψη των εργασιών στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης που ολοκληρώθηκαν από την Εφορεία το Δεκέμβριο του 2015 στα πλαίσια εκτέλεσης έργου ΕΣΠΑ.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού, που δεν διαθέτει Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας ο Δήμος Ζακύνθου θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Σολωμού (έναντι ξενοδοχείου Φοίνιξ) στις 8.00 και θα επιστρέψει στην πόλη της Ζακύνθου 13.30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26950-42714 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου)