Πανσέληνος 2016

18 Αυγούστου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, σας προσκαλεί για μια Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια! σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι Ζακύνθου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016:

  1. Έκθεση φωτογραφίας «Late Night Tales» του φωτογράφου Μπάμπη Κουγεμήτρου, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 18 Αυγούστου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 26 Αυγούστου 2016, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00.
  2. Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το μουσικό σχήμα του Νίκου Γράψα Filokalia Romana με τους μουσικούς Διονύση Σεμιτέκολο, Ειρήνη Βυθούλκα, Κατερίνα Σεμιτέκολου, Νίκο Γιούσεφ θα ερμηνεύσει τραγούδια της ευρωπαϊκής Μεσογείου, από τις 21:30 έως τις 23:30.

Στίχους του Διονυσίου Σολωμού που συνδέονται με τον Πύργο Δομενεγίνη θα απαγγείλει ο αρχαιολόγος και ηθοποιός Ηλίας Σαραντίδης.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00.